Dagens forskning innen biologi

Interessant forskning fra 2015/16

Current research in biologyKlimautslipp og forurensing er en uendelig viktig del av biologien i dag. Fra kuers utslipp til råtnende matavfall, landbruket er en stor kilde til utslipp av klimagasser. Forskere anslår at gårder er ansvarlig for rundt 13% av de globale utslippene totalt, noe som gjør det til verdens nest største kilde etter energiproduksjon. Og nå som nasjoner prøver å holde den globale oppvarmingen til ikke mer enn 2 ° C over førindustrielle nivåer, leter forskere og politikere etter praktiske måter å kutte brukets bidrag til klimaendringene.

Spennende forskning fra 2015

Er aldring uunngåelig? Ikke nødvendigvis for kråkeboller

Forskere studerer evne til reproduksjon av kråkeboller i håp om at en dypere forståelse av prosessen med regenerering, som styrer regenerering av aldrende vev samt tapte eller ødelagte kroppsdeler , vil føre til en dypere forståelse av aldringsprosessen hos mennesker, med hvem kråkeboller dele et nært genetisk sammenheng.

Et 100 millioner år langt partnerskap på randen av utryddelse

En Temnocephala Temno Sewellia med fem tentakler står i fare for utryddelse. Et symbiotisk forhold som har eksistert siden den tiden av dinosaurer er i fare for utryddelse, som tap av habitat og miljøendringer gjør at en art av australsk kreps og de små ormer som er avhengige av dem er begge i alvorlig fare for utryddelse.

Mye trening sliter på øynene

Under hard trening, tar musklene drivstoff fra kroppen, og bygger opp avfallsstoffer. Trening gjør ikke bare musklene dine, men også øynene dine slitne. Som om du trengte en annen grunn til å hate treningsstudioene, nå viser det seg at å trene til man er utslitt ikke bare kan trene musklene, men også øynene. Frykt ikke, kaffe kan nemlig sende dem tilbake til start igjen. Teamet med disse forskningsresultatene fant at trening reduserte hastigheten på R.E.M. med rundt 8%, noe som hindrer deres evne til å registrere ny visuell informasjon. Koffeinen tilsvarende to sterke kopper kaffe var i stand til å motvirke denne effekten, og noen av forskningskaninene viste økt hastighet i øyets evne til å ta inn informasjon.